Met de lente in de bol besluiten we een lekker stuk te gaan wandelen in de Weerribben
In Blokzijl stallen we de auto en trekken we de wandelschoenen aan. Na een stukje gelopen te hebben langs de weg richting Steenwijk volgen we de Roomsloot richting Nederland (het dorpje, niet het land). Onderweg doet de zon een bescheiden poging om ons ervan te overtuigen dat de lente eraan komt.

Wandelend langs de Roomsloot vallen de enorme hoeveelheden vogels op. De zwanen zijn ook zo vriendelijk om een kleine vliegshow weg te  geven, levert weer een mooi plaatje op. De rietoogst is op veel plekken ook nog in volle gang, voor de zoveelste keer valt het mij op dat dit gebied in elk jaargetijde weer anders is.

Onze motorboot (hoewel klein) is toch te groot voor deze sloot maar in het verleden hebben we hier weleens met onze kajaks gevaren.

Toen zagen we weinig omdat je laag zit en het riet hoog stond, maar nu hebben we een weids uitzicht over de weilanden en rietlanden. Met name het stuk tot aan Nederland is een prachtige aaneenschakeling van water, rietlandschap en weilanden. In Nederland lopen we via Baarlo en over de dijk weer terug naar Blokzijl.
Op de hele route valt de rust op, ondanks de aanwezigheid van de weg Blokzijl – Steenwijk en een enkele vrachtwagen op de dijk richting Blokzijl wordt het nergens storend.
Oh ja, In Blokzijl kopen we bij de delicatessenzaak in de Brouwersstraat een verse voorraad Blokzijler Blok voor (inderdaad) de boot.

Luchtshow van zwanen
Luchtshow van zwanen
Overzicht over de Roomsloot
Overzicht over de Roomsloot
Het riet wordt geoogst
Het riet wordt geoogst
Uitzicht op dorpje "Nederland"
Uitzicht op dorpje “Nederland”
Overzicht over de Roomsloot
Overzicht over de Roomsloot