Vrijdagavond arriveren Gerie en ik voor ons jaarlijkse vriendenweekend in Ossenzijl, waar net een flinke hoosbui heeft plaatsgevonden. We horen op de radio zelfs dat het officeel noodweer is geweest in Steenwijk.

Dit soort weekendjes zijn vooral een excuus om lekker bij te kletsen bij een lekkere borrel, maar toch gaan we zaterdag een stukje varen. Helaas waren de weersberichten nog steeds “code geel” en dus blijven we op de kleinere watertjes. Via Kalenberg naar de koffie van Geertien (volgens TV Oost een van de leukste van Overijssel) en vervolgens rustig naar Steenwijk. Onderweg krijgen we de gevreesde bui, echt noodweer wordt het niet maar het regent enorm hard. In Steenwijk begint voorzichtig de zon door te breken en zo kunnen we op naar de markt voor een lekker biertje.

Nadat we heerlijk gegeten hebben bij het Steakhouse (top mosterdsoepje!!) blijken de wielrenners ondanks de hitte hun beste beentje (wieltje) voor te zetten. We zien hoe Belkin beroemdheid Laurens ten Dam het ‘Spektakel van Steenwijk’ wint.

Ook komen we in Steenwijk de grote broer van Ukkie tegen in de vorm van een jacht met de naam ‘Uck’ (met ck dus de chique tak van de familie).