Op de avond van de warmste dag van deze zomer puffen en zuchten we richting Ossenzijl.
Het weerbericht voorspelt zware regen en onweersbuien gevolgd door (jawel!!) afkoeling.

Nadat de nacht op een paar druppels na droog is gebleven, varen we ’s ochtends rustig richting Blokzijl. Ondanks dat we er natuurlijk al vaker zijn geweest blijft dat een leuk stadje om de middag door te brengen. De temperatuur blijft hangen op een aangename 23 graden. Prima weer om een stukje te wandelen en te relaxen aan boord. In het havenkantoor blijkt een leuk “woondingenwinkeltje” te zitten en natuurlijk snuffelen we daar wat rond. Na het verplichte terrasje volgen we vanaf ons loungedeck  een hardloopwedstrijd.

Het loungedeck van een doerak wordt door de meeste eigenaren overigens gewoon achterbankje genoemd 🙂

Zondag varen we een rondje over het giethoornse meer en de beulakerwijde naar de Blauwe Hand en vervolgens via Giethoorn en Steenwijk weer terug naar Blokzijl.

Onderweg komen we een tweetal bekenden tegen. Eerst Jan de Vogel van doerak “de geluksvogel” en vervolgens tot tweemaal toe de “Bartels uit Arnhem”. Blijkbaar deden zij hetzelfde rondje tegen de klok in. Helaas geen kamera onder handbereik dus het foto’tje van Bartels is geleend.

Bartels
Bartels

De foto’s van Blokzijl zijn nu eens niet van de havenkolk…