De volgende vaar etappe voert ons richting Kollum. Onderweg over de Dokkumer Grutdjip maken we een tussenstop bij de Willem Lorèsluis bij de invaart van het lauwersmeer.

Vervolgens varen we door richting Kollum. In de passantenhaven aldaar blijkt de halve haven gereserveerd te zijn voor een watersportvereniging die de volgende dag zal arriveren. Ondanks die handicap vinden we toch nog een plaatsje.’s middags verkennen we Kollum, scoren een boek in de uitverkoop en een kopje koffie. Die avond krijgen we een staaltje typisch hollands weer over ons heen (lees: de hele avond regen) en blijkt het feit dat je erg ver moet lopen naar een toiletgebouw wel een nadeeltje. De volgende dag gaan we een wandeltocht lopen in Lauwersoog. We gaan er met de bus heen en dus mag Ukkie een dagje uitrusten.

Als we met de bus (die overigens via Dokkum rijdt) in Lauwersoog aankomen  blijkt de route die we willen lopen erg slecht aangegeven. Het lijkt erop dat men bezig is over te stappen op een wandelknooppunten systeem, we vinden we zowel oude als nieuwe routepaaltjes maar ook een heel stel paaltjes die nog blanco zijn. Toch slagen we erin een leuke route te lopen.

Dankzij een tip van een cliënt van Jacqueline vinden we in lauwersoog Visrestaurant Visser-Vis en daar blijkt een vismenu als lunch dusdanig omvangrijk te zijn dat we besluiten om ’s avonds met een boterham genoegen te nemen. Aanrader!!

[tb_google_map]