Na een dagje wandelen varen we ’s avonds alvast een stukje richting Dokkum.
Alweer ? Ja alweer, want zaterdag komen Harmen en Rianne (dochter en vriend) een dagje meevaren en zij willen Dokkum ook wel eens zien. Om het afwisselend te houden varen we niet terug over het Dokkumer Grutdjip maar over de veel smallere Strobosser trekfeart.
Bij Langebrug waar de ons water de Petsleat kruist pakken we een Marekrite plekje voor de nacht. Terwijl we op het achterdek van het mooie weer genieten scoor is nog een foto van een scholekster die lang genoeg poseert om mij de gelegenheid te geven om een zoomlens op mijn camera te zetten.

De volgende dag varen we naar Dokkum en pikken daar onze opstappers voor die dag op.
We varen een rondje door Dokkum en zoeken vervolgens een lekker plekje op een uurtje varen langs het Grutdjip, waar de plaatselijke gemeente een loungebank heeft gemetseld.
Lekker luieren dus.

Als we terug komen ligt het wat voller en dus varen we door het centrum naar de molen, waar we een plekje naast twee praatgrage vissers kiezen die niet begrijpen waarom iemand überhaupt zou willen varen en dat dan nog in Friesland waar echt nooit iets gebeurt. Echte ambassadeurs van de regio 🙂

We bezoeken ook nog even de molen en gaan dan een hapje eten in Dokkum

[tb_google_map]