Vanuit Dokkum varen we terug richting Drachten en overnachten in Eastermar. Dit blijkt een gezellig en leuk haventje te zijn. ’s Avonds even wat extra aandacht aan de schroefas besteed. Deze rammelde gedurende het laatste stuk en er blijkt een bout van het bovenlager te zijn losgetrild  waardoor er wat meer vet uit de as is gelopen. Gelukkig heb ik zowel oude kleren als  voldoende schroefasvet aan boord en het euvel is dan ook snel verholpen.

De volgende dag varen we richting de Alde feanen, een mooi gebied maar omdat het 2e pinksterdag is en erg mooi weer heel erg druk. In de loop van de middag loopt de temperatuur flink op en wordt het vies drukkend en benauwd weer. Het KNMI waarschuwt voor zeer zware onweersbuien en dus zoeken we een beschut plaatsje voor de overnachting. Code Oranje tekent zich op enig moment duidelijk af in de lucht, maar het blijft bij wat gerommel in de verte. De dag erna varen we richting Akkrum, mooi binnendoor. We legen het toilet en vullen ons water en diesel weer aan en fietsen ’s middags naar Sneek. Heerlijk weer en gezellige terrasjes maken de dag weer tot een prima vakantie dag. Als we de fietsen ingeleverd hebben en we lopen terug naar de boot worden we in Akkrum overvallen door een stevige bui. Naar goed gebruik zitten we deze uit op een overdekt terrasje.

[tb_google_map]