In Augustus hebben we weer een tochtje op het programma staan.
Zoals altijd als we richting Friesland gaan is Akkrum onze eerste stop.
De weersvoorspellingen zijn dramatisch en voor de verandering kloppen ze deze keer ook .

Zaterdag 16 augustus wil het nog wel een beetje, maar de zondag brengt windkracht 6 en (veel!) regen. Toch varen we die zondag, maar we kiezen voor de binnendoor route naar Joure.
De dag wordt doorgebracht in het kajuitje en we kijken wat zorgelijk naar de voorspelling van maandag, wederom veel regen en wind. Dus blijven we een dagje langer in Joure liggen en bezoeken daar het Museum. Een prima plek om een paar uurtjes zoek te brengen met uiteraard het een en ander over Douwe Egberts, maar ook een stukje grafisch verleden en een oude geelgieterij (koper) maken daar deel van uit.

Als we op dinsdag eigenlijk al besloten hebben om terug te gaan trekken de voorspellingen voor het noorden toch een beetje bij en we beginnen aan de tocht naar Sloten.

Hoewel er nog steeds wel wat wind staat zijn de langweerder wielen  en het koevordermeer toch wel te doen voor ons kleine bootje. Eenmaal in Sloten gearriveerd schijnt de zon en is de lucht strak blauw. Maar ook hier krijgen we een paar forse buien over ons heen en dat blijft het weertype voor die dag. We eten in Sloten het lekkerste appelgebak van het jaar bij de Zeven Wouden. De bediening laat lang op zich wachten en dan blijkt het bijgetrokken weer ook voor dit restaurant een verassing te zijn. Tijdens het (inderdaad lange) wachten verschijnen er nog drie inderhaast opgetrommelde personeelsleden en vanaf dat moment lopen de zaken op het inmiddels volle terras een stuk soepeler. De smaak van het gebak maakt veel goed en we hebben geen haast tijdens onze vakantie.

De woensdag gebruiken we om de auto naar Balk te halen. Dit omdat de kinderen een weekendje komen kamperen en we toch iets mobieler willen zijn met dit matige weer.
Als we terugkomen in Sloten hebben we de hele dag eigenlijk geen regen gezien en we worden dan ook wat optimistischer over deze expeditie.

[tb_google_map]