Vanuit Sloten varen we vervolgens naar Balk.
Het slotermeer is ons kleine Ukkie gunstig gezind, er staat maar weinig wind.
De afstand is te verwaarlozen en dus arriveren we voor de lunch al in Balk.
In de jachthaven lutsmond hebben we een mooi plekje, niet te ver van de camping waar morgen (vrijdag) onze kinderen arriveren. Het weer is nog steeds wisselend, maar we zien af en toe de zon. We verkennen Balk, laden Ukkie vol met proviand voor het komende weekend en wachten af wat komen gaat. Omdat we nu toch de auto bij  de hand hebben gaan we een bakje koffie doen in Stavoren. Vanwege het slechte weer zijn we eigenlijk een dag te vroeg in Balk gearriveerd en dus moet er wat tijd zoek gebracht worden. Vrijdagmiddag arriveren de kinderen maar als we de tent willen opzetten komt het water met bakken uit de lucht. In plaats van een barbecue wordt het dan maar een pannenkoek in Sloten (handig zo’n auto). Zaterdag gaan we naar Bolsward en bezoeken daar de bierbrouwerij. Leuke rondleiding en als we terugkomen in Balk schijnt zelfs de zon een beetje en pakken we alsnog de BBQ. Zondag slapen we uit en leggen een kaartje in de boot voordat we naar Harich gaan om een solex tourtochtje te gaan rijden. De eigenaar van dit bedrijf heeft een carriere als stand-up comedian misgelopen en de stemming zit er al goed in als we door het friese landschap tuffen. Ook de weergoden zijn ons enigszins vriendelijk gestemd. De enige echt harde bui komt als we in het restaurant zitten en daar hebben we dus geen last van. Daarna nemen de kids afscheid en zitten we weer met zijn tweetjes op de boot. Nog even een mooie zonsondergang gescoord en dan zit de helft van de vakantie erop.

 

[tb_google_map]