Op maandag moet er een knoop worden doorgehakt, gaan we terug of gaan we door.
Buienradar laat heel voorzichtig iets verbetering zien en dus besluiten we met onze vaartocht door te gaan. Genoeg gesolexed, genoeg in de auto gezeten, er moet weer gevaren worden. Via het Slotermeer, gaan we richting Woudsend, vervolgens achter Heeg langs en door naar Ijlst om vervolgens in Bolsward uit te komen. In Oosthim treffen we een zelfbedieningsbrug maar we hebben geluk. Een collega Doerak die we later in Bolsward als buren krijgen heeft de brug reeds geopend. Sluiten doet ie vanzelf en dus tuffen we door richting Bolsward. Hoewel we Bolsward nu dus al gezien hadden blijft het wel een mooi plaatsje en we liggen op een mooi plekje aan de rand van het centrum.
We trekken het centrum in voor een heerlijke lunch en luieren de rest van de dag door
’s Avonds worden verrast met een optreden van het plaatselijke  visserskoor pal naast Ukkie. Altijd goed voor een stukje extra sfeer.

Door naar Leeuwarden

De volgende dag gaan we verder richting Leeuwarden. Op het varen 4U forum werd de tip gegeven om via de bolswarder trekvaart te varen en dit is inderdaad een schitterende route!
Het weer is buitengewoon vriendelijk, hoewel aan de frisse kant. Op buienradar zien we dat alle regen in Zuid Nederland blijft maar wij zitten in de zon. Een goede beslissing om door te varen!  Als we Leeuwarden in varen moeten we even wachten voor drie beroepsschepen die langzaam langs de werkzaamheden varen en alle ruimte opslokken. Inmiddels staat er wat meer wind en dus gaat Ukkie keurig dwars op de vaargeul liggen. We moeten dan ook een extra rondje maken, maar er blijft net genoeg ruimte over om veilig te draaien. Toch weer even niet goed opgelet, je zou denken dat we het onderhand wel wisten.

[tb_google_map]