Als we de dag erna Leeuwarden uitvaren, maken we gebruik van het feit dat Ukkie niet zo groot is en varen we de Bonkevaart op. Uiteraard schieten we even een plaatje van de start (en finish) plaats van de elfstedentocht en komen tot de conclusie dat er behalve dat bord ook niets te zien is. Maar ja, het is ook niet echt schaatsweer. Aan het eind van de Bonkevaart gaan we het smalle maar zeer mooie Alddeel op en volgen dit schitterende water tot Oudkerk. Onderweg nog een schaatsverrassing, want het beroemde bruggetje bij Bartlehiem blijkt totaal niet in Bartlehiem te liggen maar nabij Oenkerk. Bovendien zitten de tegeltjes aan de andere kant en zo worden we er volledig door verrast. Gelukkig lukt het nog wel om er een foto van te maken. In Oudkerk gaan we door de zelfbedieningsbrug en ondanks het feit dat er een signalering op zou moeten zitten voor de lijnbussen, lukt het ons toch om de dienstregeling enigszins te frustreren. Gelukkig kon de chauffeur nog vriendelijk lachen. Later lees ik dat de brug een volle week buiten dienst was geweest door vandalisme en dat ie pas sinds 2 dagen weer open was. Na Oudkerk komen we op bekend terrein en volgen we de Dokkumer Ee richting Dokkum. In Burdaard lunchen we in de passantenhaven, legen we ons toiletje en vullen de watertank. Dat scheelt in Dokkum weer. Ondanks dat het inmiddels lekker weer is en de zon volop schijnt is het erg rustig op het water en ook in Dokkum liggen weinig passanten. Als we in Dokkum op een terrasje in de zon zitten krijgen we een appje uit Arnhem. Officieel uitgeroepen tot natste plek van Nederland. Vanuit Dokkum varen we vervolgens in drie dagen terug naar Oldemarkt om daar onze vakantie en helaas ook het vaarseizoen te beëindigen.

[tb_google_map]