Nadat we in Zoutkamp zijn gearriveerd besluiten we hier een dagje te blijven liggen en in Lauwersoog te gaan wandelen. Dit is en blijft een fantastisch mooi natuurgebied, maar het weer is een beetje spelbreker. Als we op de Waddendijk lopen krijgen we een enorme hoosbui en dus zit er niets anders op dat drijfnat bij Visser Vis een hapje te gaan eten. Als we terug zijn op de boot breekt het zonnetje door en dus ga ik nog wat fotograferen in de omgeving (da’s die andere hobby). Op woensdag 20 mei varen we weer door en wel richting Winsum. We varen het Reitdiep af dat zich door het Groningse land kronkelt en dat is absoluut de moeite waard. Net voor Aduarderzijl gaan we door de zelfbedieningssluis richting Winsum en nemen een ligplaats op de camping Marenland. In ons kanotijdperk waren we hier ook al eens en Winsum is een leuk plaatsje met voldoende ligplaatsen. Vanuit Winsum pakken we op donderdag de trein naar Groningen stad, dat is goed te doen. Hoewel nog steeds erg fris hebben we na de onvrijwillge douche in Lauwersoog in elk geval een zonnetje. dat maakt het toch wel wat aangenamer.

[tb_google_map]