Zoals gezegd voert de route de dag erna naar Bolsward. Hier zijn we al vaker geweest maar het blijft een mooie route over de trekvaart. In Bolsward gaan we ’s avonds lekker uit eten in restaurant “de Wijnberg” en huren we fietsen om de dag erna naar Makkum te gaan. We willen even een dagje “van boord”

Onderweg naar Makkum knapt zowaar het weer een beetje op en bezoeken we een openluchtmuseum waar we spontaan langs komen. Altijd leuk.

Onze vaartocht gaat de dag erna verder via Sneek richting Joure. Omdat het stevig waait varen we een binnendoor route die erg aantrekkelijk is (via Waldfaert, Stobberak, Noarder Alde Wei).

Op vrijdag zetten we koers naar Terherne, waar vrienden van ons een bungalow gehuurd hebben en waar we mee afgesproken hebben. We komen te liggen in de klassieke schepen haven en bewonderen de mooie bootjes in het botenhuis wat bij de haven hoort. Ook snuiven we een snufje Kameleon dorp op (toch jeugdsentiment ) Na heerlijk gegeten te hebben bij afgrijselijk slecht weer zit onze vakantie erop. Wat voor de zaterdag overblijft is de laatste zeer bekende etappe via Heerenveen naar Oldemarkt.