Tja dat is wat verwarrend.

Zowel de boot als mijn gezelschap zijn Scout.
Met mijn maatje Gerie heb ik ons jaarlijkse weekendje bijkletsen gepland in het hemelvaartweekend en tot onze stomme verbazing is het lekker weer.

We varen naar Akkrum. maar daar is de passantenhaven dicht vanwege de Reuzedei met bijbehorende solarbootwedstrijd. De graskade naast de brug wordt opnieuw aangelegd en daar zijn dus zowel het gras als (bijna) alle palen weg. Toch vinden we nog een plekje en het voordeel is dat het liggen daar erg goedkoop is (omdat er geen voorzieningen zijn). Probleem opgelost dus. De dag daarna varen we langs Terherne richting Joure, waar het best wel druk is.
Toch vinden we nog een plekje langs de dijk.

Akkrum Eneco Zonnebootrace 2016

’s middags willen we fietsen huren maar tot onze grote verbazing zijn alle fietsen op. Dus wandelen we richting de woudfennen (bij Langweer). Dit is een pittige wandeling en als we terugkomen tracteren we onszelf op een lekker stukje vlees  bij de Oranjerie in de haven.

De volgende ochtend varen we weer richting Oldemarkt. Deze keer niet over de Goaiingarypster puollen (Al was het maar omdat we geen idee hebben hoe je dat uitspreekt) maar binnendoor via Akmarijp. Hier komen we twee bruggen tegen van 2,5 meter hoog en dat is toch erg krap. Met Ukkie konden we er volgas onderdoor maar met Scout doen we het stapvoets. We houden ongeveer 20 cm over, maar het past wel. De rest van de route is bekend terrein langs Heerenveen en rond 15:30 meren we weer af in Oldemarkt.