Aanvulling 17 juni:

Inmiddels zijn de accu’s vervangen, ik weet nu ook weer waar de term “loodzwaar” vandaan komt 🙂

Maar we hebben nu wel voor het eerste een weekendje lekker gevaren en gelegen zonder ons druk te hoeven maken over hoofdschakelaars, accupiepjes en andere ellende. Zowel de accu’s als de rest van de installatie worden geleverd door Venema in Arnhem, met nog een mooi stukje advies erbij

Loodzwaar

Een van de dingen die me enigszins dwars zitten is het grillige gedrag van onze accu’s.
Het scheidingsrelais en de zonnepaneel oplader lijken wel steeds minder te gaan werken waardoor met name onze koelkast al na een half uur een alarm geeft. En dat bij een gemiddelde belasting van ongeveer 10 watt/uur. Daarom maar eens flink aan de slag gegaan in het ruim.

Inmiddels werken alle verbruikers weer en zitten de accu’s mooi van elkaar gescheiden door middel van een Cyrix scheidingsrelais. Voor de zekerheid gaan we ook nog de accu’s vervangen.

We willen weer lekker onafhankelijk van walstroom op mooie plekjes kunnen overnachten.

venemashop